ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ – Η ανατρεπτική προσωπικότητα μέσα από τη ματιά ενός νέου πολιτικού επιστήμονα

ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑ
Νέα Κυκλοφορία

«ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Η τετραετία της ωρίμανσης»

του Φώτη Κυζάκη
ΠΡΟΛΟΓΙΖΟΥΝ: Άρης Στυλιανού (Αν.Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ)
Ευτυχία Τεπέρογλου (Επ. Καθηγητής Πολιτικών ΑΠΘ)
Κατερίνα Νοτοπούλου (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)
Μία από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, μέσα από τη ματιά ενός νέου ανθρώπου, ενός πολιτικού επιστήμονα που παρακολούθησε στενά τις προεκλογικές του εκστρατείες…

Ο Φώτης Κυζάκης «περιγράφει ωραία την πολιτική διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια» υπογραμμίζει στον πρόλογο του βιβλίου ο αν. καθηγητής Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Άρης Στυλιανού, ενώ «προσφέρει ουσιαστικά μια πρώτης τάξεως μελέτη μίας μετάβασης στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας», όπως σημειώνει η επ. καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ Ευτυχία Τεπέρογλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου σημειώνει χαρακτηριστικά στον πρόλογο του βιβλίου «Αν, λοιπόν, η επόμενη γενιά προβληματίζεται και γράφει σήμερα για την υπόθεση της Αριστεράς και της ελπίδας, εμείς οι νέοι πολιτικοί έχουμε ένα επιπλέον καθήκον: Να εμπνεύσουμε».

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πέντε, σχεδόν, χρόνια από εκείνον τον Ιανουάριο. Πέντε χρόνια από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αναλάµβανε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας µε συνθήµατα τα ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.

Ο νεότερος αρχηγός κόµµατος, µόλις 34 ετών! Και ένας από τους νεότερους πρωθυπουργούς, µόλις 41 ετών.

Κι όµως, µετά από τέσσερα χρόνια στην εξουσία, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο ίδιος πολιτικός. Μετά από τέσσερα χρόνια στον πρωθυπουργικό θώκο, έχει ωριµάσει.

Γνωρίζει, µε άλλα λόγια, πώς διοικείται ένα κράτος όπως η Ελλάδα, µέσα σε µια Ευρώπη, όπως όλοι τη γνωρίζουµε. Αντιλαµβάνεται, πλέον, τους ευρωπαϊκούς συσχετισµούς δυνάµεων και τη θέση της χώρας µας µέσα σε αυτούς.

Ποια είναι, λοιπόν, η ιδεολογία του; Ποια η πολιτική του στρατηγική; Με ποιον τρόπο ανέβηκε στην εξουσία και ποιοι οι σηµαντικότεροι σταθµοί της θητείας του; Υπήρξε άραγε ένα είδος αποκαθήλωσης; Και σε κάθε περίπτωση, τι µας επιφυλάσσει το µέλλον για τον νεαρό πολιτικό;

Ήρθε η ώρα να ρίξουµε φως σε µια από τις πιο ανατρεπτικές προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ας µιλήσουµε για τον Αλέξη Τσίπρα και την τετραετία του.

» Το βιβλίο του Φώτη Κυζάκη περιγράφει ωραία την πολιτική διαδροµή του Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια. Το νεαρό της ηλικίας του συγγραφέα τον οπλίζει µε ενθουσιασµό και ορµή, στοιχεία απαραίτητα, που ωστόσο συνοδεύονται από µια εντυπωσιακή ωριµότητα. Θα µπορούσα να πω ότι, µε τη συγγραφή του ανά χείρας βιβλίου για την ωρίµανση του Τσίπρα, ωριµάζει ταυτόχρονα και ο ίδιος.»

Άρης Στυλιανού,
Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών ΑΠΘ

Ο Συγγραφέας
Ο Φώτης Κυζάκης γεννήθηκε το 2000 στην Περαία Θεσσαλονίκης µε καταγωγή από τη Χρυσούπολη Καβάλας. Στη Θεσσαλονίκη τελείωσε Γυµνάσιο και Λύκειο, ενώ στη συνέχεια, το 2018, ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τµήµα Πολιτικών Επιστηµών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης. Είναι διευθυντής της ηλεκτρονικής εφηµερίδας «Εναλλακτική» (www.enallaktiki.news), όπου τακτικά αρθρογραφεί. Άρθρα του έχουν δηµοσιευθεί στο «Ανοιχτό Παράθυρο», στο «TV χωρίς σύνορα» και στην «Εφηµερίδα των Συντακτών».
Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Η τετραετίας της ωρίμανσης
Επιμέλεια: Φώτης Κυζάκης
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 12.00 ευρώ
Σελίδες: 178

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *